Spartips 2020 – Dags att börja tänka i nya banor

Spartips 2020. Hur ser ditt sparande ut idag? Vilka ambitioner och mål har du med ditt sparande? Att spara en del av sin inkomst är en förutsättning för att bygga en stabil och trygg livssituation.

Spartips 2020 – tankar och idéer

Vi har samlat våra bästa tips för den som vill komma igång med sitt sparande. Större delen är självklara men ibland behöver man få höra det igen och reflektera. Det låter så mycket enklare än vad det faktiskt är för många.

Sätt upp en budget

Regel nummer ett. Sätt upp en budget efter dina inkomster och utgifter för att se hur du ska planera din ekonomi. Att ha en plan är A och O om man vill få till ett fungerande sparande. Det är även lättare att förbättra disciplinen och tänka en extra gång innan en inköp om man har en budget som inte får sprängas.

Omförhandla lån

Något som har blivit betydligt mycket populärare dom senaste åren är att omförhandla lån. Räntan är boven i mångas månadskostnader och med en inte allt för stor insats kan du förhandla ner dessa mer än du tror. Både att samla privatlån och att förhandla om bolån med banken kan ge dig en gynnsam situation inför framtiden.

Överväg småköp

Ge varje inköp en extra tanke. Är det något du faktiskt behöver eller något som inte ger dig något egentligt värde? Allt behöver såklart inte vara något du MÅSTE ha, men att överväga småköpen en extra gå kommer hjälpa dig. En hel del köp som man gör är relativ onödiga, där finns det en hel del att spara in på.

Mål

Varför sparar du? Ett större inköp? Resor? Kontantinsats? Oavsett vad så är ett mål en ypperlig anledning och stor motivation för att lyckas bygga upp ett stabilt sparande. Att ha ett mål ger även en boost av glädje när du nått ditt mål, vilket kommer ge dig goda anledningar att vilja fortsätta spara.

Lämna en kommentar