Passiv inkomst – Tre vanliga tillvägagångssätt

En passiv inkomst är nära på det optimala. Att ha flera inkomstkällor har idag blivit allt vanligare, främst bland unga. I många fall av den anledning att man faktiskt måste men såklart även för att man kan. En passiv inkomst genererar helt enkelt pengar till din plånbok utan att du behöver jobba för dom, låter det inte underbart? Många av dessa tips kommer också ifrån ett stabilt sparande.

Fyra konkreta tips på en ny passiv inkomst

1. Utdelningsaktier

En klassiker. Vi har pratat om utdelningsaktier i ett tidigare inlägg där vi gick igenom lite mer djupgående och även tipsade om ett par bra alternativa när det kommer till utdelningsaktier. Utdelning kan vara den vanligaste och ”lättaste” typen av passiv inkomst du kan komma igång med. Allt som krävs är helt enkelt ett regelbundet sparande i aktier som har utdelning. Självklart gäller det ju att pricka rätt, vilket kan vara svårare än man tror för många. Men läs på och lär dig så ska du se att ditt kapital kommer växa, enkom av utdelning.

2. Investera i fastigheter

Mer populärt för ett par år sedan när du kunde köpa nära på vad som helst och 6 månader se att du gått med en betydande vinst. Åtminstone i storstäderna. Nu är inte efterfråga lika dramatisk men utbudet är bostäder ses fortsatt som relativt lågt. Här går det fortfarande att göra klipp, både genom att köpa men även den klassiska ”köpa, renovera, sälja”-taktiken. Idag behöver man inte vara lika desperat när man köper, då marknaden som sagt börjat bli mer mättad. Ta det lugnt, läs på och gör inget förhastat köp. Det kan istället bli en dyr historia.

3. Hyr ut rum

Att tjäna pengar på att hyra ut sin bostad/rum kan många se som en gråzon i den utsträckningen det görs idag. Alldeles för många tjänare alldeles för mycket på, framförallt ungas, desperation.

Men att hyra ut ett rum eller hela bostaden kan vara en mycket gynnsam affär. Lagligt förstås. Att hyra ut kapar din kostnader drastiskt, beroende på hur du väljer att göra förstås, men man ska komma ihåg att det finns ett regelverk hur det får ske och se alltid till att ha ett kontrakt. För bådas skull.

Lämna en kommentar